Gran Canaria next!

Hei alle sammen!

Som skrevet under, saa har det blitt en forandring av planene vaare. I morgen reiser vi fra Kuala Lumpur til Frankfurt. Paa lordag reiser vi ned til Las Palmas, Gran Canaria. Der har vi sikret oss en leilighet i 4 maaneder fremover. Dette har vi valgt aa gjore av flere grunner. For det forste, saa var vi ikke klar over hvor daarlig de sanitaere forholdene er i Asia, t.o.m. i Kina som man skulle tro hadde bra forhold. Vi fikk oss allerede sjokk da vi reiste fra Singapore til Kualu Lumpur. Toget var av helt elendig standard og toalettet var et hull i bakken, og vi satt paa forste klasse. Vi trodde kanskje at dette bare var et engangstilfelle, men etter aa ha lest masse om sanitaere og hygieniske forhold i resten av landene vi skulle reise til, saa ble vi sjokkerte. Gaar man i bakgatene her, saa ser man folk som sitter aa vasker bestikk i en botte med skittent vann. Ettersom at vi ikke har raad til aa reise med orient ekspressen, saa blir det vanskelig for oss aa komme oss videre uten aa bli daarlig fysisk eller psykisk. Vi reiser jo ikke paa charterferie, saa vi ser jo hvordan forholdene er her paa en annen maate. I kambodsja saa gaar folk paa do i skogen eller midt i veien, og det er ikke aktuelt for noen av oss. Vi synes jo selvsagt det er synd at vi ikke kommer oss videre, men naar man kommer fra Norge og er vandt med en viss standard, saa blir det vanskelig.

Vi har lest forskjellige reiseblogger, paa wikipedia og andre sider om forholdene i alle landene, naar det gjelder transport, hoteller og offentlige plasser, og vi ble mildt sagt sjokkert. Vi har heller ikke raad til aa fly mellom alle landene og bo paa luksushoteller.

Valget vaart falt derfor paa Gran Canaria, hvor det er godt og varmt hele aaret. Vi har funnet en leilighet gjennom et utleiebyraa der nede for bare 5000 kr i maaneden, hvor vi har alt vi trenger. Stort basseng og gaa avstand til butikker og strand. Leiligheten ligger i Playa Del Ingles. Leiligheten faar vi naar vi ankommer naa paa lordag. Vi kommer ogsaa selvfolgelig til aa reise rundt aa se de andre oyene naar vi er der. Tar jo bare 1 time med ferje over til Tenerife for eksempel.

 

Det er kanskje mange av dere som er skuffet over at to pyser fra Norge ikke takler slike forhold, men det faar bare vaere. Vi har jobbet hardt for pengene vaare og onsker aa bruke dem paa det vi vil og ikke fortsette turen oppover naar vi ikke har lyst. Vi sparer ogsaa vanvittig mye penger paa aa gjore det paa denne maaten og kan sette av en god slant som vi har naar vi skal tilbake paa skolebenken og inn i ny leilghet.

Kommer til aa fortsette aa skrive i ny og ne her paa bloggen da vi kommer til aa reise masse rundt likevel. Haaper dere fortsatt vil folge med. En annen ting naa, er at hvem som helst kan komme ned aa besoke oss dersom de onsker det.

Espen og Mari

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Gran Canaria next!

 1. Eline says:

  Jeg skjønner godt dere flykter fra de sanitære forholdene jeg:p er ikke noe gøy og bli. Skikkelig sjuk på tur heller da! Grand canaria i like:D

  • Espen og Mari says:

   hehe :p naar kjem du paa besok da eline?
   ;)

   • Eline says:

    Kanskje vi kjæm ned i ferien:D det er jo US and A først nå da. Så om vi har att penger så kjæm vi kanskje nedom på visitt:D

    • Espen og Mari says:

     hehe, ja det er vel mange fristelser der, saa penga forsvinn fort! det er naa bare aa komme om det passer da :)

 2. farmor says:

  Hei til dere begge to. Dette høres da helt herlig ut! Dere har jo sett en god del nå tross alt. Og der dere skal er det jo alltid fint vær og god mat som en ikke blir syk av. Vi vet jo at en blir syk i Østen, og det er ikke noe å trakte etter akkurat den delen.
  Ellers har vi det fint med sol, men de siste dagene noe kjøligere.
  Det var svært billig til å være på Canariøyene.
  Hilsen farmor

 3. Vegard Gundersen says:

  Helu!
  WtF! Men eg ser problemstillingen. Må ikkje bry dokke om ka andre syns. Vil tippa skoffelsen sådan e stust sjå dokke sjøl. E det virkeliggen så gale i heila asia alså?. Ingen plass som e øvekomligge som tailand eller noge? Foresten MARI! Gidde du legga ut nogen bilder av Espen, helst litt lettkledde? E øvebevist om at den kroppen ikkje får farge :)