Australia

Hei og hopp store og smaa :)

For ca en uke siden dro vi fra New Zealand til Sydney, Australia. Vi reiste fra Sydney i gaar, til en liten havneby kalt Port Macquire som vi skal vaere i 2 netter til. Det er VELDIG varmt her i landet, og det det var hetebolge naar vi var i Sydney. 42 grader i skyggen er litt for varmt for 2 stk nordboere! Vi holdt naa ut og fikk gjort alt vi ville. Sydney er en av de fineste byene vi noensinne har vaert i. Veldig fint aa gaa langs havnen med operahuset paa den ene siden og harbour bridge paa den andre.  For de som reiser med et litt annet budsjett, saa kan ogsaa byen anbefales naar det gjelder shopping.  Det kjipe med Australia hittill er prisene og den offentlige transporten. Baade New Zealand og Australia har veldig lite offentlig transport. Bybussen i Lillehammer gaar oftere enn bybussen i Sydney, saa den delen er helt elending. Begge landene er beregnet for de med bil, men det er ikke saa greit aa leie bil, naar de kjorer paa feil side av veien! Prisene i Australia er ogsaa paa nivaa med prisene i Norge. Hotell er litt billigere, men alt annet er som i Norge.

I dag har vi vaert paa et Koala sykehus. Det var 16 koalaer med diverse helseproblemer. Sykehuset blir drevet frivillig, saa de er avhengig av donasjoner, men pengene gaar til en god sak. Ellers saa har vi gaat en lang coastal walk  og blandt annet sett en 1 meter lang ogle(lizzard) paa stien rett foran oss. Store edderkopper har vi ogsaa sett. Skummelt!!! :s

I morgen skal vi til en wildelife park med enda flere koalaer og andre dyr.

Haaper dere alle har det bra i Norge!

Bilder kommer mest sannsynlig i morgen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Australia

  1. Vegard Gundersen says:

    Drøyt varmt -hadde klikka eg! Takk for kortet foresten. Va drittnice! :) -8-<