Christchurch

Hei!

Naa befinner vi oss i den storste byen paa South Island, Christchurch. Vi kom hit for 2 dager siden etter aa ha vart i Wellington og Kaikoura. Wellington var siste stopp paa North Island og ogsaa hovedstaden i New Zealand.  Der var vi i 3 netter. Fikk sett det meste av byen og vi var i enda en dyrepark. Sammen med et annet par fikk vi lov til(betalte en smule og to da :p) aa ha narkontakt med Cheetas(geoparder). To flotte og store geoparder fikk vi baade klappe og lare(learn) masse om av to dyretemmere. En opplevelse for livet. De var ganske tamme, saa det var ikke skummelt :)

Etter aa ha vart i Wellington dro vi over til South Island med Interislander. En grusom opplevelse for meg (Mari). Har aldri blitt sjosyk for, men en gang maatte vare den forste. Kan ikke si jeg var den eneste da andre laa langstrakte paa gulvet.  Etter aa ha tatt toget fra Picton, stoppestedet for ferjen, ankom vi Kaikoura. En by som ikke akkurat kan sees paa som verdens navle. Vi bodde 30 min utenfor byen, men hva gjor man ikke for aa spare penger :p Byen er forst og fremst kjent for aa vare et bra sted for aa se hval. Vi dro paa hvalsafari og selv om vi saa hval, saa var det ikke verdt pengene. En grusom opplevelse for oss begge da det var daarlig var(weather) og vi begge ble (ekstremt!!) sjosyke.  Folk kastet opp overalt, og Espen klarte heller ikke unnslippe.  En opplevelse vi skulle vart foruten!

Fra Kaikoura tok vi toget videre til Christchurh. Dette blir ogsaa vaart siste stopp i New Zealand, selv om vi skulle over paa vest-siden, men naturen der er veldig lik her i Norge og det var veldig dyrt der, saa vi blir her til vi reiser videre til Sydney neste tirsdag. Av alle de storre byene, saa er denne byen helt klart finest. Masse parker og botaniske hager. I gaar var vi paa sightseeing for aa se selve byen i tillegg til aa vandre rundt i en stor og flott botanisk hage. Dagen avsluttet vi med en tur opp med gondolen opp et fjell rett utenfor byen. Her var det flott utsikt over hele byen.

I dag har vi vart i et lite akvarium og har endelig faat sett kiwi(en fugl uten vinger), kan ikke dra til New Zealand og ikke se den. Folket her kaller seg tross alt for kiwis :p Men det storste av alt, var at vi i dag tidlig ble vekt av jorskjelv. Christchurch hadde et ganske stort jordskjelv forrige host og har hatt hyppige etterskjelv etter dette. Saa i dag hadde vi gleden av aa bli vekt av et stort brak og en seng som ristet. Skjelvet var ikke det storste, men det maalte 4,0 pa Richers skala. Vi kjente det i hvertfall godt. Tror ikke noen av oss hadde forventet aa noensinne oppleve det.

Resten av tiden vi er her skal vi bruke paa mer sightseeing og noen turer i fjellene som er rundt byen. Vi foler vel at vi har faat sett mye av dette lander og hva som gjor det spesielt.

Innlegg med bilder kommer snart.

Haaper alle dere hjemme i Norge har det bra. Vi tenker paa dere ofte!

Mari og Espen

This entry was posted in New Zealand. Bookmark the permalink.

One Response to Christchurch

  1. Hei hei, va nettopp jordskjelv på Stord også. Patetiske 2 på skalaen. Tenke ofta på dokke o. Kjekt å snakka med dokke her ein dagen.